- wij werken zo -

01.

Vaccinaties

Verplichte vaccinaties

Vooraleer de hond in 't Hoogstehof kan verblijven, dient hij/zij gevaccineerd te zijn tegen:

  • Hondenziekte (ook Distemper of ziekte van Carré genoemd)
  • Kattenziekte (Parvovirose)
  • Hepatitis: (adenovirus)

Bovenstaande virussen zitten meestal in een cocktailvaccin.

Bij voorkeur dient de basis vaccinatie in orde te zijn. Bijvoorbeeld vaccinatie op 9w-12w-16w ouderdom met een rappel ten laatste op de leeftijd van 1 jaar. Vervolgens hervaccinatie volgens de bijsluiter van het gebruikte vaccin.

De duur van bescherming is namelijk afhankelijk van het gebruikte vaccin. Nobivac DHP en Versican plus DHP dienen om de drie jaar herhaald te worden, Eurican DAP om de 2 jaar, Canigen CHP en Vanguard CPV moeten jaarlijks herhaald worden.

Indien er geen correcte basis vaccinatie werd toegediend en de hond ouder is dan 4 maanden volstaat een eenmalige vaccinatie. Deze dient minstens 3 weken voor het verblijf in het hondenhotel te worden toegediend.

Vaccicheck: Titerbepaling kan enkel voor bovenstaande virussen. Indien de geldigheid van het vaccin verlopen is, kan er getiterd worden om aan te tonen dat er nog voldoende antistoffen aanwezig zijn. Het bewijs van titratie dient vergezeld te zijn van een dierenartsenverklaring dat de bescherming garandeert voor de periode van verblijf in het hondenhotel.

Kennelhoestvaccinatie is ook verplicht!

Op dit moment bestaan er in België 4 geregistreerde vaccins:

  • Nobivac Bbpi: een éénmalige intranasale (neus) vaccinatie geeft na 72 uur ( 3 dagen) bescherming tegen Bordetella Bronchiseptica en na 21 dagen tegen Para-influenza. Dit vaccin moet jaarlijks gegeven worden, bij voorkeur 3 weken voor verblijf in het hondenhotel.
  • Eurican Pneumo: dit is een subcutane injectie met een geïnactiveerd vaccin. De eerste keer moet dit vaccin 2x gegeven worden met een interval van 2 à 3 weken. Bij voorkeur wordt de tweede dosis minstens 7 dagen voor verblijf in het hondenhotel toegediend. Het vaccin moet jaarlijks herhaald worden
    Opmerking: Eurican Pneumo dient niet herhaald te worden indien minder dan één jaar geleden de hond met het intranasale vaccin nobivac BbPi werd gevaccineerd.
  • Versican plus Bb IN (vroeger Bronchishield): een éénmalige intranasale (neus) vaccinatie geeft bescherming tegen Bordetella Bronchiseptica 5 dagen na toediening. Het vaccin moet jaarlijks herhaald worden. Aangezien dit vaccin géén bescherming geeft tegen Para-influenza moet dit gecombineerd worden met een Para-influenza vaccinatie (bv. Nobivac Pi, Versican Plus Pi). Hiervoor is een basisvaccinatie vereist van 2 toedieningen met een interval van 2 à 3 weken, ideaal 4 weken voor het verblijf in het hondenhotel. Dit vaccin dient eveneens jaarlijks herhaald te worden.
  • Versican plus Bb Oral: een éénmalige orale (in de mond) vaccinatie geeft bescherming tegen Bordetella Bronchiseptica (3 weken na toediening). Het vaccin moet jaarlijks herhaald worden. Aangezien dit vaccin géén bescherming geeft tegen Para-influenza moet dit gecombineerd Worden met een Para-influenza vaccinatie (bv. Nobivac Pi, Versican Plus Pi). Hiervoor is een basisvaccinatie vereist van 2 toedieningen met een interval van 2 à 3 weken, ideaal 4 weken voor het verblijf in het hondenhotel. Dit vaccin dient eveneens jaarlijks herhaald te worden

Verder vragen wij ook uw dier te ontwormen en preventief te behandelen tegen ectoparasieten (vlooien) zie verblijfsovereenkomst : “Spot-on solution”.
Dat is in het belang van elke gast.

02.

Verblijf

Op ’t Hoogstehof kan uw hond gedurende het ganse jaar, 7/7 dagen verblijven en overnachten. Er zijn 50 verblijfsplaatsen voorzien. Elke hond heeft een aparte ruimte waarin hij/zij zowel binnen als buiten kan vertoeven. De kennels zijn volledig gerenoveerd: nieuw aangebrachte troffelvloer binnen, gietvloer buiten en roestvrij stalen rennen.

Wij zorgen ook voor de slaapmanden. Eventueel kan u een dekentje, mat of kussen meebrengen om in de slaapmand te leggen. Breng ook het favoriete speeltje van uw hond mee.

Onze speelweide met kunstgras staat garant voor een ontspannend moment voor uw hond. Had u graag een speelse foto gehad van uw hond? Geen probleem. Wij kunnen foto's trekken op de speelweide.

03.

Verzorging

Verplichte vaccinaties

De honden moeten gevaccineerd zijn alvorens ze worden binnengebracht (zie ook onder 01. Vaccinaties). Gelieve het vaccinatieboekje van uw hond steeds mee te brengen. Dit blijft tijdens het verblijf ter inzage in het hondenhotel.

Medicatie

Hondenhotel ’t Hoogstehof staat onder toezicht van een bedrijfsdierenarts (DAP Desnoeck/Oijevaar), zoals wettelijk voorgeschreven voor erkende hondenhotels. Indien nodig geven wij de medicatie.

Onderhoud

De kennels krijgen dagelijks een grondige onderhoudsbeurt met geteste onderhoudsproducten. We voorzien tijdens de winter algemene verwarming.

04.

Voeding

Voeding voor uw hond is steeds in onze tarieven inbegrepen. U mag uiteraard ook zelf de voeding voor uw hond meebrengen indien u dat wenst. De voeding die inbegrepen is in het verblijf bij ’t Hoogstehof is van hoge kwaliteit. Flatazor verzorgt de droge voeding en Duck de verse basisvoeding. Heeft uw hond een specifieke voeding nodig? Vraag het ons en wij zorgen er voor!

Aantal maaltijden per dag

Standaard krijgen de volwassen honden één volledige maaltijd per dag. Jonge honden krijgen twee maaltijden per dag. De eigenaar van de hond kan uiteraard zelf het aantal voedingen per dag bepalen. Dit kan zeer belangrijk zijn voor de gezondheid van de hond.

De eet- en drinkkommen zijn vervaardigd uit 18/8 inox.

05.

Onderwijs

't Hoogstehof staat open voor studenten Dierengeneeskunde, Dierenzorg, ... Bij ons kunnen ze ervaring opdoen, stage lopen, ... Bel ons voor meer informatie, stuur een mail of maak gebruik van het contactformulier.